Connect with us

Politică

Mariana Durleșteanu: Nu sunt o persoană care a primit funcții din docilitate, ci prin interviuri, concursuri și asumarea răspunderii

Nu sunt o persoană, care a primit funcții sau poziții în orice domeniu de activitate din docilitate și am executat instrucțiuni la comandă… ci prin interviuri, concursuri și asumarea răspunderii în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. Astfel Mariana Durleșteanu a comentat faptul că a fost propusă la funcția de premier. Într-o postare pe Facebook, Durleșteanu a venit cu mai multe precizări.

„1. Eu am acceptat invitația dată ca o persoană apolitică, ținând cont că nu am fost și nu sunt membru a unui partid politic, ci pe principiul profesionalismului în contextul pandemiei, sărăciei și crizei economice care se acutizează.

2. Procesul privind semnăturile în Parlament a fost gestionat nu de către mine, pentru că nu am astfel de abordări. Să menționez clar că nu este atribuția potențialului candidat să verifice lista semnatarilor.

3. Rațiunea mea personală pentru a accepta această invitație a avut la bază eradicarea sărăciei în Moldova, gestionarea crizei pandemice pentru a oferi siguranță cetățenilor în ziua de mâine, implementarea proiectelor investiționale și readucerea diasporei acasă.

4.Vreau să vă asigur că, conștientizez prin ce trecem toți cetățenii indiferent unde ne aflăm, dar Moldova are nevoie de un program cu FMI de urgență și comunicare cu alți parteneri străini focusat în primul rând pe reforme structurale în toate domeniile și acțiuni pe termen imediat pentru a depăși această situație fără precedent”, a scris Durleșteanu.

Populare