Connect with us

Externe

Marea Britanie a aprobat, în premieră, prima pastilă anti-COVID-19

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat o pastilă împotriva COVID-19, relatează Reuters. Este primul medicament împotriva SARS-CoV2 care se administrează oral. Alte tratamente care au ajuns pe piaţă sunt injectabile.

Medicamentul numit molnupiravir, dezvoltat în comun de Merck şi Ridgeback Biotherapeutics, cu sediul în SUA, trebuie utilizat cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv şi în termen de cinci zile de la debutul simptomelor, potrivit recomandărilor Agenţiei de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie (MHRA).

Acesta este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care primeşte aprobare. Medicamentul este în curs de avizare şi în SUA, unde oficialii din domeniu se vor reuni luna aceasta pentru a lua o decizie,  notează digi24.ro

Tratamentele pentru combaterea pandemiei, care a ucis peste 5,2 milioane de oameni în întreaga lume, s-au concentrat până acum în principal pe vaccinuri. Alte opţiuni, inclusiv remdesivirul antiviral infuzat şi dexametazona, sunt, în general, administrate numai după ce pacientul a fost spitalizat.

Datele din testele clinice arată că molnupiravir poate înjumătăţi riscul de deces sau de spitalizare atunci când este administrat la începutul bolii.

Medicamentul, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului care provoacă COVID-19 şi trebuie luat de două ori pe zi timp de cinci zile, conform prospectului.

Populare