Connect with us

Politică

Majorarea salariilor personalului medical se amână pentru o perioadă nedeterminată

Majorarea salariilor personalului medical din luna iulie și stingerea datoriilor salariale pentru angajații de la Calea Ferată se amână pentru o perioadă nedeterminată.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii de vineri că acest lucru se întâmplă din cauză că Parlamentul nu mai poate vota aceste legi, după ce Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a forului legislativ.
”O dată cu anularea stării de urgență și dizolvarea Parlamentului au rămas suspendate unele inițiative legislative PSRM foarte importante. De exemplu, inițiativa de majorare cu 40% a salariilor la medici. Noi nu putem să o promovăm pentru că Maia Sandu a dizolvat Parlamentul”, a declarat Dodon.
Un alt proiect de lege care nu mai poate fi votat de Parlament este și acela de anularea a examenelor de bacalaureat.
Liderul PSRM a precizat că proiectele respective urmau să fie votate în această săptămână.
Amintim, în mandatul său de președinte, Igor Dodon a venit cu inițiativa de dublare a salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate. Majorarea se efectuează în trei etape. La 1 septembrie 2020 și 1 ianuarie 2021, leafa din sănătate a crescut cu câte 30%. La 1 iulie, urma să fie efectuată ultima etapă de majorare a salariilor cu 40%.

Populare