Connect with us

Economic

Maia Sandu spune că de identificarea banilor pentru plata pensiilor trebuie să se ocupe Guvernul

Bani pentru majorarea pensiei minime până la 2000 de lei nu sunt. Președintele Maia Sandu a declarat că nu știe de unde se vor lua surse financiare pentru a onora promisiunea dată de ea în campania prezidențială și de PAS în alegerile parlamentare anticipate. 

Șeful statului a menționat, la un post local de televiziune, că de identificarea banilor necesari trebuie să se ocupe Guvernul, deoarece acest subiect nu este obligația sa.

”Această întrebare trebuie să o puneți Guvernului, pentru că fiecare cu responsabilitatea sa. Dar, partidul a făcut o promisiune electorală, a indicat și o dată concretă când această promisiune electorală trebuie pusă în aplicare și, respectiv acum este grija lor, grija oamenilor din Guvern să găsească acești bani și să își îndeplinească angajamentul”, a spus Sandu.

Președintele Parlamentului, deputatul PAS, Igor Grosu, a precizat că, în acest an, pentru a crește pensia minimă până la 2000 de lei sunt necesare peste 4 miliarde de lei. Astfel, pentru a-și onora angajamentul din 1 octombrie, Guvernul ar trebui să propună Parlamentului o rectificare bugetară. De precizat că Fondul de rezervă a fost golit la inițiativa președintelui Maia Sandu, care a ordonat Guvernului interimar să aloce toți banii pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

Populare