Politică
Maia Sandu și SIS cunoșteau despre operațiunea de răpire a lui Ceaus, declară un fost șef de poliție din Ucraina

Fostul șef al poliției naționale din regiunea Vinnîțea, un oraș în partea central-vestică a Ucrainei, Anton Șevțov a dezvăluit în cadrul unui amplu interviu oferit pentru cunoscutul jurnalist ucrainean, Vladimir Samarskii, că actualul șef al statului, Maia Sandu ar fi fost implicată în răpirea judecătorului Ceaus, cu scopul de-al ajuta pe Volodimir Zelenski în luptele politice din Ucraina.
Mai exact, la întrebarea jurnalistului referitor la posibilitatea autoritățile moldovenești, în frunte cu Maia Sandu, despre cunoașterea pregătirii unei ample operațiuni de răpirea a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, Șevțov a răspunsă că nici pe departe nu ar exclude o implicarea a actualului Președinte în operațiune.
„Nu sunt sigur că nu a știut. Dimpotrivă, eu cred a știut. Înainte de toate aceste acțiuni (răpirea lui Ceaus), dacă să ne aducem aminte, Zelenski și Sandu s-au întâlnit la Kiev. Eu declar că acest subiect a fost discutat. Cu o mare probabilitate, eu pot presupune că SIS-ul moldovenesc a știut că pe teritoriul țării (Republica Moldova) se va efectua o asemenea operațiune. Această operațiune s-a desfășurat în mai multe etape(…) Eu presupun că Sandu știa foarte bine despre această situație și cunoșteau, și serviciile speciale ale Moldovei”, a menționat fostul șef al poliției naționale din regiunea Vinnîțea, Anton Șevțov, demis ilegal de autoritățile din Ucraina din motive politice din funcția pe care o deținea.
Emisiunea integrală cu participarea fostului șef al poliției naționale din regiunea Vinnîțea, Anton Șevțov și jurnalistul ucrainean, Vladimir Samarskii, o puteți vedea aici.
Sinteza.ORG amintește că, recent, Maia Sandu a confirmat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune ”Prime TV” că în perioada anului 2019, atunci când ocupa funcția de Premier, aceasta a purtat discuții cu Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski cu privire la judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus.
În același timp, șeful statului a evitat să declare dacă Președinția a știut despre actul de răpire a judecătorului ucrainean și a menționat doar că detaliile și deciziile privind acest sechestru, ar trebuie să fie oferite de Procuratura Generală și Ministerul de Interne.
De precizat că în anul 2019, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski i-a cerut public Premierului de atunci, Maia Sandu, să fie extrădat judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus.
Deputatul PSRM, Grigore Novac menționa anterior că s-a constatat implicarea structurilor de stat ale Republicii Moldova în răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, iar unele urme ale acestei răpiri duc și la Președinție.
În ianuarie, 2021, Președintele Maia Sandu a primit de la Serviciul de Informații și Securitate o notă informativă pe cazul lui Nicolae Ceaus, care era în vizorul serviciilor secrete moldovenești. Aceată notă a fost prezentată cu doar câteva zile până la vizita la Kiev a Maiei Sandu, unde s-ar fi discutat și cazul lui Nicolae Ceaus. Deputatul socialist, Adrian Lebedinschi, membru al Comisiei de anchetă a răpirii lui Ceaus, susține că SIS îl avea în vizor pe Ceaus de mai mult timp, însă refuză să prezinte orice informație pe acest caz.
La fel, amintim că, deputatul Vasile-Andrei Năstase, Președintele Comisiei parlamentare de anchetă a cazului răpirii lui Ceaus, afirma recent că ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, ar fi fost răpit de către 14 soldați ucraineni, iar unii dintre ei s-au cazat chiar în fața clădirii SIS-ului.
Năstase spunea că actualmente, Președinția condusă de Maia Sandu a refuzat să dea explicații în privința furtului lui Ceaus, comisiei parlamentare care a investigat acest caz.
Relația între Maia Sandu și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, nu se oprește aici. În luna ianuarie curent, cu câteva luni distanță până la producerea răpirii judecătorului Ceaus, cel din urmă i-a făcut un cadou de valoare, Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu și anume un colier de aur cu masa de 1,14 kg – o copie a pectoralului de la Tovsta Mohila, din preajma orașului Dnipro, Ucraina.

De menționat că ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus a fost răpit din centrul Capitalei în data de 3 aprilie, anul curent. Potrivit informațiilor, acesta a fost dus forțat în Ucraina, într-un automobil cu numere diplomatice.
You may like
Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate
Tenisul de masă, șahul și armwrestling-ul gratuit, în mai multe locații din Chișinău
Noi şantiere în capitală. Vezi ce zone trebuie să eviţi
Ceban: Pentru a aduce bune practici pentru transportul public. O delegație a Primăriei municipiului Chișinău se află în vizită de studiu la Lublin
Primarul capitalei: Recomand ca reprezentanții LGBT să organizeze acțiunea „în incinta Guvernului, Parlamentului și Președinției”
PAS are cei mai mulți milionari în noul Guvern

Lisnevschi: Biroul pentru reintegrare ar putea fi redus la un singur factor de decizie

Experți și vorbitori renumiți vor analiza crizele apărute la nivel mondial, în cadrul unei conferințe internaționale în Estonia

VIDEO // Dosarul Petic: M-au șantajat și condiționat să dau declarații false împotriva lui Cavcaliuc. El nu are nicio legătură cu cazul

Drone, senzori, monitorizare online. Agricultorii Republicii Moldova aleg digitalizarea pentru a-și moderniza afacerile

În premieră, un târg al inovațiilor în agricultură va fi organizat în Republica Moldova

Ieri a fost ultima zi de activitate a Târgului de Crăciun ce a fost organizat în PMAN

„Sunt cu tine”. O campanie de sensibilizare își propune să valideze sentimentele moldovenilor care se simt singuri de sărbători

600 de profesori din R. Moldova au fost instruiți să aplice metoda inovativă de predare „clasa inversată”

Bălți, Centru de Inovare și Transfer Tehnologic. Rezultatele primelor săptămâni de activitate ale NORTEK

Watchdog, Institute for European Policy and Reforms, TV8 – în lista ONG-urilor din Moldova, care o promovează pe Maia Sandu pe bani din exterior

În satul Costești, Ialoveni, Igor Dodon a vizitat o întreprindere agricolă care se ocupă de recoltarea și depozitarea fructelor

BLOGGER: Ala Nemerenco deține o diplomă de studii, deși nu a frecventat instituția

A pășit cu stângul! Ieșirea Maiei Sandu pentru a prezenta prioritățile sale în calitate de președinte, criticată de politologi

Blogger: Alexandru Slusari ia bani în plic de la liderii agricoli

Scandalos! Soacra unui deputat PAS, implicată în dosarul furtului miliardului

VIDEO // La Chișinău ar putea fi organizat un forum al oamenilor de afaceri din Moldova și Armenia

VIDEO // Vezi cum poliția l-a întâmpinat pe Renato Usatîi la protestul din PMAN

VIDEO// Acțiune de protest la sediul PAS. Macaroane, ceapă și vin pentru Maia Sandu

De ce femeile îmbătrânesc mai repede decât bărbații

A fost creat panoul solar perfect transparent

99 la sută din cazuri de COVID-19 sunt inofensive, spune Donald Trump

România: Un nou anti-record al cazurilor de COVID-19
VIDEO // Până la lacrimi! Familia taximetristului, decedat în urma unui accident tragic, a primit în dar un apartament
Populare
- Politică3 luni ago
Ion Ceban: Un semafor inteligent, amplasat la nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi. Ce va face acesta
- Economic3 luni ago
Victor Nichituș: Nu există date publice referitoare la mecanismul de plată pentru energia electrică furmizată de către România
- Social3 luni ago
Producătorii autohtoni sunt mai aproape de cetățeni
- Social3 luni ago
Cea mai mare competiție IT dedicată elevilor revine cu o nouă ediție. Cum se pot înscrie tinerii la Tekwill Junior Ambassadors?
- Politică2 luni ago
Continuă lucrările de reabilitare a Grădinii Publice Scuarul Catedralei Mitropolitane
- Social3 luni ago
Petiție online: „Spune NU campaniei Copii LGBT în școala Ta”
- Politică3 luni ago
Ceban: Actuala guvernare este cea mai incompetentă de la independență încoace
- Politică3 luni ago
Ion Ceban condamnă încă o dată Federația Rusă de crimele de război făcute în Ucraina