Connect with us

Politică

Maia Sandu și juriștii PAS, luați în râs după ce formațiunea a venit cu acuzații la adresa CEC

Maia Sandu și partidul pe care îl conduce a ajuns să fie luată în râs de politicieni și experții în drept. Așa, de exemplu, fostul deputat Grigore Petrenco, într-o postare pe Facebook, i-a sugerat liderei PAS să-și schimbe juriștii, pentru că actualii ar fi incompetenți și nu cunosc Codul electoral. 

„Am urmărit conferința de presă a Maiei Sandu. Ciudat că Litvinenco abia acum a aflat că partidele nu sunt concurenți electorali la alegerile prezidențiale. Toate aceste lucruri sunt indicate în Codul electoral”, spune Petrenco.

În postarea sa, ex-deputatul a explicat că potrivit prevederilor legale, la alegerile prezidențiale, concurent electoral este candidatul înaintat de partid, dar nu partidul propriu-zis.

„Dacă formațiunea politică primește finanțare de la buget, ea nu poate sponsoriza candidatul. Doamna Sandu, vă sugerez să-i dați afară pe juriștii, care v-au sugerat să adunați bani pe conturile partidului, cu atât mai mult, până la înregistrarea candidatului, și să-i țineți la distanță. Ei v-au întins o cursă. Sunt sigur că nici nu au citit Codul electoral”, mai scrie Petrenco.

Populare