Connect with us

Politică

Maia Sandu s-a răzgândit! După ce presa a scris că Președinția cumpără covoare de 200 mii lei, instituția a anulat licitația

Președinția și-a propus neapărat să cheltuiască aproape 200 de mii de lei, dar deocamdată nu a decis cum să o facă. Cel puțin asta reiese din declarația lui Andrei Spînu, secretarul general al Aparatului Președintelui Maiei Sandu.

Mass-media a publicat recent informațiile din planul de achiziții al Președinției pentru 2021, în care este indicat că instituția vrea să cumpere covoare noi de 194 de mii de lei. Știrea a stârnit un val de discuții și chiar nemulțumiri în rândul cetățenilor, care spun că șefa statului cheltuiește banii nejustificat.

Președinția a venit cu o reacția, spunând că intenția instituției de stat să procure covoare, așa cum indica site-ul de achiziții publice, potrivit codului din document, ar fi greșită.

„Conform planului de achiziții, procurarea de covoare nu este prevăzută, doar diverse tipuri de mobilier și echipament, dar care tot nu încă nu este decisă”, a declarat pentru UNIMEDIA secretarul general al Președinției, Andrei Spînu.

Amintim că în planul de achiziții mai este indicat că Președinția vrea să procure flori de 280 de mi ide lei. Suma este prevăzută doar pentru primul trimestru al acestui an. Un calcul simplu ne arată că zilnic, pentru flori se cheltuiesc din bugetul de stat peste 3000 de lei, adică aproape 3 pensii minime.

O altă ciudățenie din planul de achiziții al instituției sunt medicamentele de 250 de mii de lei.

Populare