Connect with us

Politică

Maia Sandu nu vrea ca oamenii buni să afle câți bodyguarzi o păzesc. Iată DOVADA

Numărul de bodyguarzi care o păzesc pe Maia Sandu este ”secret de stat”, iar cheltuielile pentru transport nu pot fi publicate. Acestea sunt răspunsurile SPPS la solicitările redacției noastre cu privire la prezentarea informației de interes public, ce ține de deplasarea Maiei Sandu la Kiev, în perioada 11-12 ianuarie curent, transmite abcnews.md cu referire la telegraph.md.

Astfel, după deplasarea delegației moldovenești în capitala Ucrainei, am solicitat Serviciului Pază și Protecție de Stat o informație despre cheltuielile suportate pentru transportul până la Kiev, dar și despre numărul de bodyguarzi care au asigurat paza Maiei Sandu.

Prin răspunsul din 15 ianuarie curent, SPPS ne-a răspuns informația despre numărul de bodyguarzi din jurul Maiei Sandu este ”secret de stat”.

”Ținem să vă informăm că și de această dată, SPPS a asigurat deplasarea în or. Kiev cu mijloace și personal necesar în conformitate cu cadrul legal. Însă, informația ce ține de numărul de personal implicat nu poate fi făcută publică, aceasta constituind secret de stat”, este răspunsul SPPS.

Ce ține de automobilul luxos de model ”Mercedes”, utilizat de Maia Sandu în vizita sa la Kiev, SPPS ne-a informat că acesta a fost asigurat de către Serviciul omolog din Ucraina.

Ulterior, prin răspunsul din 20 ianuarie 2021, SPPS ne-a comunicat și următoarele: ”Ținem să vă informăm că pentru deplasarea în or. Kiev, SPPS a suportat cheltuieli ce țin de transport, dar și de personal. Însă, este de remarcat faptul că aceste cheltuieli s-au încadrat în limita normelor stabilite, ba mai mult ca atât, la unele compartimente au fost cu mult sub această limită. În ceea ce privește numărul de personal implicat, vă comunicăm că acest număr nu poate fi făcut public, or, comunicarea informației respective este limitată de prevederile Legii nr.245/2008 cu privire la secretul de stat”.

Menționăm că răspunsurile au fost semnate de către Vasile Popa, bodyguardul Maiei Sandu care a fost adus de la PAS și pus în fruntea SPPS fără un concurs public de angajare.

Raspuns Telegraph by Telegraph Moldova

SPPS-raspuns 2 by Telegraph Moldova

Populare