Connect with us

Politică

Maia Sandu, luată în râs de consiliera sa, Ala Nemerenco: A scos mașini militare blindate prin oraș să împuște în coronavirus

Maia Sandu a revenit la decizia pe care o critica și pe seama căreia făcea glume. De astăzi, militarii pot fi scoși în stradă pentru a asigura ordinea publică pe timp de pandemie. Decretul șefului statului, Maia Sandu, privind folosirea Armatei Naționale pe durata stării de urgență în sănătate publică a fost publicat în Monitorul Oficial.

„Armata Națională va acorda sprijinul necesar autorităților statului, cu personal și mijloace logistice, în activitățile de asigurare a ordinii publice și respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspândirii infecției cu COVID-19, a misiunilor de patrulare, a regimului special de circulație pe teritoriul țării, a pazei și protecției unor obiective/zone și infrastructurii critice, a transportului de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, a triajului epidemiologic, a asistenței medicale și altor misiuni stabilite de Comisia națională extraordinară de sănătate publică”, se arată în decretul președintelui.

Decizia Guvernului Chicu, din primăvara anului 2020, de a scoate armata în stradă pentru a lupta cu pandemia, a stârnit critici dure din partea echipe PAS. Actualul consilier prezidenția pe Sănătate, Ala Nemerenco, a luat în râs inițiativa autorităților și a scris că au scos mașini militare blindate prin oraș să împuște în coronavirus.

Populare