Connect with us

Politică

Maia Sandu acuzată pentru lipsa de transparență și că merge în deplasări pentru a concura cu Dodon pe marginea numărului de capitale europene vizitate

Președintele Maia Sandu este acuzată de lipsă de transparență. Politologul de la Expert Grup, Dionis Cenușă, a remarcat faptul că șeful statului nu prezintă detaliat informații despre deplasările sale în străinătate. Mai mult decât atât, expertul în politologie spune că acest deplasări seamănă, mai mult, cu o competiție cu fostul șef al statului Igor Dodon la numărul de capitale europene vizitate.

“Președintele Maia Sandu pleacă din nou în deplasare. De această dată, dânsa merge la Paris. Repet o întrebare veche: De ce Președintele țării nu o formează detaliat despre ce urmează să discute și să negocieze? Acum, vorbim despre Franța. Același lucru s-a întâmplat în timpul deplasării de la Kiev și Bruxelles. A publica o agendă scurtă cu numele oficialilor străini cu care sunt stabilite întrevederi, este o fracțiune din informația care trebuie publicata.

Trebuie publicată informația despre:

– Temele discuțiilor;

– Detalii despre documente ce urmează să fie negociate sau semnate.

1. Încă o dată vreau să atrag atenția că nu trebuie să aibă loc o competiție cu ex-Președintele Dodon pe marginea numărului de capitale europene vizitate pe durata mandatului. De asemenea, nu vorbim despre completarea colecției de poze cu oficiali străini.

2. Vizavi de acest subiect, mă interesează transparența și respectiv explicarea utilității deplasării. Cu alte cuvinte, care vor fi beneficiile deplasării în Franța?”, a scris Cenușă.

Populare