Connect with us

Politică

Maia Sandu a recunoscut că nu a guvernat prea bine țara

De Ziua independenței Republicii Moldova, Maia Sandu a fost mai sinceră și a recunoscut că nu a guvernat prea bine țara. În mesajul său de felicitare, aceasta a scris că “Moldova – timp de 29 de ani – n-a avut noroc de conduceri prea bune”.

Amintim că lidera PAS, Maia Sandu, pentru prima dată a ajuns la guvernare în anul 2012. Atunci ea a fost numită ministru al Educației în Guvernul lui Vlad Filat. Acel cabinet de miniștri a fost demis pentru corupție.

Ulterior, Maia Sandu a fost ministru al Educației în echipa lui Iurie Leancă. Guvernul condus de Leancă este acuzat de implicarea în cel mai mare jaf bancar din istoria Republicii Moldova – furtul miliardului. Totodată, Sandu a făcut parte și din echipa lui Chiril Gaburici, premierul acuzat că și-a falsificat diploma de bacalaureat.

În 2019, Maia Sandu revine la guvernare, în funcția de premier. Politicienii și analiștii din țara noastră au declarat că acesta a fost cel mai slab guvern din istoria țării. În perioada guvernării Maiei Sandu au fost majorate mai multe taxe pentru cetățeni și au fost anulate un șir de programe naționale, precum „Drumuri bune”, „Un doctor pentru tine” sau tichetele de masă.

Populare