Connect with us

Politică

Maia Sandu a promis că imediat ce va ajunge Președinte, va face 3 lucruri. Deocamdată nu a realizat nimic (VIDEO)

Elaborarea unui plan pentru relansarea economică și combaterea epidemiei, declanșarea procedurii de dizolvare a Parlamentului și anunțarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și micșorarea bugetului Președinției.

Aceste trei lucruri Maia Sandu urma să le facă din prima zi, când ajunge Președinte al Republicii Moldova. Promisiunile au fost prezentate de către reprezentatul Maiei Sandu la dezbaterile electorale, deputatul PAS Dan Perciun. Totodată, aceste promisiuni pot fi găsite în programul electoral al Maiei Sandu.

Redacția a noastră a verificat fiecare punct din cele trei enumerate și a ajuns la concluzia că nicio promisiune nu a fost realizată.

1. Președintele Maia Sandu și consilierii săi, la o lună de la investire, nu au prezentat nici un plan pentru relansarea economică și combaterea epidemiei;

2. Președintele Maia Sandu nu a făcut nici un pas pentru a iniția procedura de dizolvare a Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Mai mult decât atât, șeful statului se eschivează de la obligațiunile sale constituționale de a desemna un candidat la funcția de prim-ministru;

3. Bugetul Aparatului Președintelui Maia Sandu pentru 2021 este cu peste 17 milioane de lei mai mare, decât cel al lui Igor Dodon în primul an de activitate.

Populare