Connect with us

Politică

Maia Sandu a demonstrat că s-a transformat în acel politician cu care lupta, adică Plahotniuc, spun deputații

Un pas negândit, o acțiune prin care a fost trădat definitiv fostul partener de coaliție și un ultimul pas spre transformarea Maiei Sandu în Vladimir Plahotniuc, așa au comentat, la NTV Moldova, deputații din mai multe fracțiuni parlamentare înaintarea de către președinte a liderului PAS, Igor Grosu, pentru funcția de prim-ministru.

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, a declarat că acțiunea de ieri a președintelui face parte dintr-un plan, cunoscut de puțini oameni, cu bătaie spre Curtea Constituțională și spre declanșarea cu orice preț a alegerilor anticipate.

”Este un pas negândit. Trebuia să fie respectată decizia Curții Constituționale și să fie aduse consultările cu fracțiunile la un rezultat. Cred că a fost un plan cunoscut de puține persoane în țară, care include în lanț mai multe evenimente, începând cu refuzul Marianei Durleșteanu, numirea lui Igor Grosu și acțiunile ce vor urma și pe care le vom vedea la Curtea Constituțională. Cred că este un plan care țintește Curtea Constituțională, pentru a crea unele impresii că a fost a doua încercare de desemnare a unui premier. Cred că urmează acum presiunile asupra Curții Constituționale și acest lucru îl vom vedea foarte curând”, a spus Furculiță. 

Deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, a menționat că Maia Sandu a dezamăgit definitiv fostul partener de coaliție cu care nu s-a consultat și pe care l-a luat prin surprindere. Deputatul mai spune că nu înțelege de ce Igor Grosu este mai bun pentru funcția de premier decât candidatul PPDA Andrei Năstase.

”Sandu spunea că politica trebuie să fie morală, că trebuie să ne schimbăm. (…) PPDA a văzut clar că ei nu mai au încredere în noi. Cu ce e mai bun Grosu decât reprezentantul Platformei? El nu are o pregătire mai bună decât candidatul nostru?”, a declarat Năstase.

Deputatul spune că apar multe întrebări legate și de integritatea candidatului Igor Grosu și dacă acesta este capabil să facă față unei asemenea funcții. 

”În asemenea funcție înaltă trebuie să fii curat ca lacrima. Până pe data de 24 (decembrie 2020 -n.r) erau filtre când erai înaintat într-o funcție. Când la Președinție se vorbește că în Parlament sunt corupți, mă întreb: dar ce este peste drum. Acolo nu sunt? Rise a scris despre consilierii președintelui, când un tânăr își cumpără o casă de 400 de mii de euro, vreau să știu de unde și dacă a plătit impozitele”, a spus parlamentarul.

Deputatul din grupul Pro-Moldova, Vladimir Cebotari, a declarat că prin acest gest Maia Sandu a demonstrat că s-a transformat în acel politician cu care lupta, adică Vladimir Plahotniuc.

Populare