Connect with us

Politică

MAI și Primăria Chișinău, în colaborare strânsă. Ce măsuri vor fi luate pentru a rezolva problemele stringente în capitală

Ședință comună între reprezentanții MAI și cei ai Primăriei Chișinău. Potrivit primarului general Ion Ceban, la ordinea de zi au fost abordate mai multe subiecte, ce sunt primordiale în capitală – securizarea și dirijarea circulației rutiere în preajma instituțiilor educaționale, problema ambuteiajelor, parcarea neregulamentară a mașinilor, dirijarea traficului în preajma şantierelor și drumurilor ce se află în reparaţii, asigurarea ordinii publice şi combaterea comerțului ambulant.

„La discuţii au participat viceprimarii capitalei și reprezentanții MAI, care au venit cu propuneri şi scenarii, despre cum putem interveni şi rezolva problemele din domeniile gestionate de Primăria Chişinău şi Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit datelor oferite de poliție, pe parcursul a 8 luni, curent, în capitală s-au produs  477 accidente rutiere, în urma cărora 20 de persoane au decedat, iar 539 au fost traumatizate. Numărul este în descreșterea comparativ cu anul precedent. Totuşi, cea mai mare problemă rămâne a fi neacordarea priorității pietonilor, cu toate că mai multe treceri pietonale din capitală au fost iluminate”, a declarat edilul.

Ceban spune că a cerut ajutorul poliției ca în continuare să rezolve probleme ce ţine de parcările neregulamentare, în special pe străzile magistrale. „În ultima perioada oamenii legii, în colaborare cu primăria Chişinău acționează mai dur la acest capitol, efectuând mai multe procese verbale pe numele șoferilor, care parchează maşinile oriunde”, a subliniat Ceban.

În acest sens edilul își propune ca împreună cu Ministerul de Interne să organizeze și o campanie. „Mă bucur că avem o colaborare bună cu MAI și putem în comun rezolva mai multe probleme ale capitalei”, a conchis primarul.

Populare