Amenzi de aproape 120 de mii de lei și fără plăcuțe de înmatriculare: 27 de transportatori ilegali de mărfuri și călători pe curse internaționale, sancționați

18 martie 2019 14:440 comentariiVizualizări:

Aproape 30 de transportatori de călători și mărfuri care activează ilegal pe curse internaționale s-au ales cu sancțiuni din partea autorităților. Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), alături de polițiști și inspectori fiscali, au efectuat verificări la vămile Sculeni, Leușeni și Costești, în seara zilei de 17 martie.

Foto> mei.gov.md

Ca urmare, 15 transportatori s-au ales cu amenzi în sumă totală de 2396 de unități convenționale, echivalentul a 119,8 mii de lei. Alți 12 au rămas fără plăcuțele de înmatriculare ale vehiculelor, dar și fără certificatele de înmatriculare, care au fost suspendate pe un termen de 6 luni.

Verificările au fost efectuate la indicația conducerii ministerului pentru identificarea transportatorilor care activează ilegal.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, astfel de razii trebuie efectuate cât mai des pentru a combate activitatea transportatorilor iliciți de persoane. „Iresponsabilitatea acestor transportatori ilegali pune în pericol siguranța traficului rutier. ANTA trebuie să întreprindă controale cât mai riguroase și să se asigure că serviciile prestate oamenilor sunt calitative și sigure”, menționează Chiril Gaburici.

În urma acțiunilor întreprinse de inspectorii ANTA, au fost întocmite 15 procese-verbale cu privire la contravenție în temeiul art. 197, alin. (1), (7) și (17) Cod contravențional, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri, fiind aplicate amenzi în sumă de 2396 unități convenționale – 119 800 lei, iar în 12 cazuri a fost aplicată măsura de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului înmatriculare pe un termen de 6 luni, conform prevederilor art. 436 al Codului contravențional. 

Leave a Reply