Connect with us

Social

Mai așteptăm! Maia Sandu a anunțat că vaccinul promis de români încă nu vine

Moldova trebuie să mai aștepte primele vaccinuri anti-COVID-19, care nu vor mai ajunge nici în următoarele zile, așa cum au anunțat anterior autoritățile. Cel puțin asta reiese din ultimele declarații ale șefului statului, Maia Sandu, care, în context, a spus că vaccinurile ar putea fi livrate țării noastre, în cel mai optimist caz, deja spre sfârșitul lunii februarie, fără însă a oferi o dată exactă.

„Cei de la COVAX ne-au informat că vaccinul va ajunge la sfârșitul lunii februarie. Deci, sunt lucruri pe care nu le putem noi controla, din păcate. Ne dorim ca vaccinurile să ajungă cât mai repede, dar sunt anumite probleme la nivelul acestei rețele. Oricum sperăm că până la sfârșitul lunii februarie va ajunge prima tranșă, dacă îi putem spune așa”.

Toate aceste amânări sunt din cauza producătorilor, pretinte Sandu.

„Aici, problema este cu producătorii, pentru că este nevoie de un Acord special al producătorilor. Vedeți și dumneavoastră și la nivel internațional există tot felul de dezbateri aprinse între unii producători și unele țări, care au și contracte semnate de mult timp și care nu sunt îndeplinite încă, pentru că nu este există suficientă capacitate de producție a acestui vaccin”.

Amintim că, anterior, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că Moldova va recepționa primele loturi de vaccin împotriva COVID-19, începând cu debutul lunii februarie, termen prelungit ulterior pentru mijlocul aceleiași luni.

Populare