Connect with us

Politică

Lucrări de reabilitare și modernizare a sistemului de iluminat din Chișinău

Iluminatul public din capitală crește la un alt nivel. Spre exemplu, strada Cuza Vodă și șos. Hîncești, unde infrastructura electrică se dezvoltă pe zi ce trece.

„Vom continua să schimbăm lucrurile în Chișinău și suburbii. Zilnic lucrăm la zeci de proiecte de infrastructură în diverse domenii”, a declarat Ceban.

În paralel se lucrează și la iluminarea zonelor pietonale pe străzile V. Lupu, Alba Iulia, Calea Ieșilor, bd. Renașterii Naţionale şi str. Meșterul Manole.  Actualmente, se lucrează la restabilirea iluminatului în zona și în interiorul unor pasaje subterane.

La fel, se lucrează la întreținerea iluminatului stradal în suburbii. Pe parcursul ultimilor doi ani, „LUMTEH” a reușit reparația, instalarea și modernizarea sistemului de iluminat  public pe străzile Albișoara, Calea Orheiului, A. Puskin, G. Bănulescu-Bodoni, Gr. Vieru, Tudor Vladimirescu, Teilor, L. Deleanu, Cuza Vodă, N. Testemițanu, V. Belinski, I. Creangă, dar și în mai multe parcuri, zone verzi și alei.

Până la sfârșitul anului curent va fi reabilitat iluminatul și pe străzile Burebista și șos. Hîncești, a declarat Ceban.

Totodată, a fost modernizat iluminatul la trecerile pietonale de pe străzile A. Puskin, G. Bănulescu-Bodoni, C. Tănase, I. Creangă și reconstruit rețelele electrice de iluminat de pe aleea din bd. Mircea cel Batrîn.

Populare