Connect with us

Politică

Lipsa în R.Moldova a unui Guvern cu competențe depline a dus la ratarea acordului de 100 mln euro, spune un politolog

Lipsa în Republica Moldova a unui Guvern cu competențe depline a dus la ratarea împrumutului nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România, susține politologul Dionis Cenușă.

Expertul afirmă că dacă am fi avut un Guvern nou de la începutul acestui an, Moldova ar fi putut primi asistenta financiara din partea României.

”Experimentul cu Guvernul interimar în 2021 vine cu diferite costuri pentru țară, pe lângă dificultățile adiționale în gestionarea crizei sanitare”, susține analistul.

Politologul mai atrage atenția și asupra unui detaliu care trebuie elucidat, legat de nesemnarea protocolului care a dus la încetarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro.

”Nu este clar dacă complicațiile au parvenit în 2020, din cauza Guvernului Chicu. Deși, pe parcursul anului trecut nu au fost semnalate probleme, cel puțin la nivel de poziții oficiale”, remarcă Cenușă.

Politologul afirmă că în toată această situație este important să vedem ce va decide președintele Sandu legat de alegerile parlamentare anticipate și care va fi evaluarea ulterioară a Curții Constituționale.

Populare