Connect with us

Politică

Liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu a venit cu critici dure în adresa președintelui, Maia Sandu

Liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu a venit cu critici dure în adresa președintelui, Maia Sandu, vizavi de acțiunile ultimei în raport cu pandemia COVID-19, transmite Telegraph.md

Candu o acuză pe Sandu de inactivitate și incompetență și o îndeamnă să-și asume rolul de șef de stat, pentru că conform părerii parlamentarului Maia Sandu se crede încă în opoziție.

Președintele Maia Sandu a venit pe data de 13 martie și a cerut ca Guvernul să vină cu propunere de instituire a stării de urgență, dar tot dumneaei a spus că are o echipă și această echipă lucrează la un plan de măsuri și la tot felul de acțiuni. De ce, iată au trecut două săptămâni, și președintele Maia Sandu, pe care o vedem în fiecare zi că parcă e în opoziție – doamna președinte Maia Sandu, asumați-vă, vă rog frumos, rolul de președinte, fiți mai activă din punctul ăsta din vedere, aveți o echipă întreagă de consilieri, ați semnat decretul de mobilizare a armatei și folosire a armatei pentru stare de urgență, zilele trecute. Ce să facă armata? Să iasă cu blindatele, cu acele Hummer-e cu automatul și cu mitralierele pe străzi așa cum a ieșit în luna martie anul trecut?” a declarat Andrian Candu, într-un live pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Candu critică și abordarea președintelui referitor la acțiunile necesare în lupta cu COVID-19 și anume faptul că Maia Sandu se laudă doar cu faptul că a expediat mai multe scrisori șefilor de stat.

„Tot respectul, doamna președinte Maia Sandu, dar aveți rolul de președinte, nu mai sunteți în opoziție, sunteți un element al puterii și asumați-vă! Ieri, v-am auzit așa printre altele, la o emisiune că spuneți că ba trimiteți scrisori într-o parte, ba trimiteți scrisori în altă parte… v-ați făcut scriitoare? Vă rog frumos! Sunteți șeful, comandant al armatei și sunteți șeful Consiliului de Securitate, aveți și pârghii, aveți consilieri, aveți bugete, aveți și partid în Parlament care poate, de ficare dată, să mai vocifereze ceva, ceea ce considerați ca mesaje. De aceea, asumați-vă și veniți cu plan și măsuri!” a spus Candu.

Populare