Connect with us

Politică

LGBT a venit cu o reacție, după ce Igor Dodon a declarat că va propune interzicerea căsătoriilor între persoane de același gen

Comunitatea LGBT critică inițiativa socialiștilor de a interzice prin Constituție căsătoriile dintre persoanele de același gen. Despre aceasta se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Informații GENDERDOC-M, organizație care apără interesele minorităților sexuale din țara noastră.

“Centrul de Informații GENDERDOC-M ține să amintească despre tacticile de manipulare pe care le folosesc politicienii din mai multe state, în special cele cu o democrație subdezvoltată și respect scăzut față de drepturile omului: tactica creării imaginii „dușmanului” și tactica demonizării și dezumanizării „dușmanului”, se arată în comunicatul instituției.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a la declarat la postul de televiziune “Primul în Moldova” că PSRM va propune o inițiativă legislativă de modificare a Constituției pentru a interzice căsătoriile dintre persoanele de același gen, dar și răspundere penală pentru promovarea acestui fenomen. Dodon a amintit că în Rusia și Ungaria deja au fost aprobate astfel de inițiative legislative.

Populare