Connect with us

Social

Lăsați angajatorii să se lămurească singuri! Patronatele critică intenția guvernării de a impune obligativitatea certificatului COVID-19 la locul de muncă

Patronatele din Moldova critică intenția guvernării de a impune obligativitatea certificatului COVID-19 pentru accesul la lucru. Vladislav Caminschi, directorul executiv al Confederaţiei Naţionale a Patronatului, a declarat pentru un post public de televiziune că, în perioada pandemică, certificatele sunt necesare pentru ca agenţii economici să-şi continue activitatea, mai ales că procesul de imunizare decurge lent. Totuși, documentul ar fi necesar doar pentru locurile publice, unde riscul de îmbolnăvire este sporit.

„Nu este necesar pentru locurile de muncă un asemenea certificat. Da, în locurile publice, poftim, cum vreți. Dar la locurile de muncă, lăsați angajatorii să se lămurească singuri cu acest lucru. El singur e cointeresat ca angajații lui să fie vaccinați. Se creează un sistem de sancționare a întreprinderilor pe loc gol”, a declarat Caminschi.

Amintim că reprezentanții ministerului Sănătății au declarat că membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică examinează posibilitatea de a obliga cetățenii să prezinte la locul de muncă certificatul COVID-19.

Populare