Connect with us

Politică

La parlamentare, PAS se pregătește să ia toate voturile ale lui Năstase, Usatîi și ale unioniștilor, declară Igor Grosu

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) se pregătește la alegerile parlamentare anticipate să obțină un scor similar cu cel din turul doi al alegerilor prezidențiale din 2020. Declarația  a fost făcută de către liderul PAS, Igor Grosu, pentru DW. De aici rezultă că PAS vrea să capitalizeze voturile Platformei DA, ale Blocului “Renato Usatîi”, PLDM, dar și voturile unioniștilor. 

„Analizele noastre au pornit de la rezultatul din ultimele alegeri prezidențiale. Acestea au arătat că noi, împreună cu actuala Președintă, Maia Sandu, am reușit să captăm atenția aproape la 1 milion de alegători. Deci sarcina a fost ca acest milion de oameni să rezoneze cu mesajul nostru anti-corupție în parlamentarele anticipate”, a declarat Igor Grosu.

Liderul PAS recunoaște că dacă ar fi mers într-un Bloc electoral alături de Platforma DA, există riscul să nu obțină acest număr de voturi.

„Lucrul acesta, credem noi, ar fi fost imposibil într-un bloc larg. De aceea, propunerea noastră către partenerii noștri tradiționali a fost ca noi să încercăm să menținem electoratul de centru-dreapta”, a mai spus Grosu.

Amintim că în primul tur al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a obținut 487 635 de voturi, iar în turul doi – 943 006 de voturi.

În cel de-al doilea tur al scrutinului, pentru candidatul PAS Și-au dat votul alegătorii lui Renato Usatîi, aproape 230 de mii de cetățeni, susținătorii lui Andrei Năstase – aproape 45 de mii, PLDM – peste 18 mii, dar și unioniștii, aproape  45 de mii de cetățeni.

Populare