Connect with us

Politică

La intrarea în instituțiile medicale ar putea fi afișată lista serviciilor și a medicamentelor gratuite

Igor Dodon propune ca la intrare în fiecare instituție medicală din țară să fie afișată lista serviciilor și a medicamentelor, care sunt incluse în polița medicală și trebuie să fie gratuite. Astfel, cetățenii își vor cunoaște mai bine drepturile și nu vor fi nevoiți să scoată din buzunare sume mari de bani pentru a face un tratament.

“Voi ruga colegii mei din Guvern ca în fiecare spital, la intrare să fie afișată lista serviciilor medicale gratuite, incluse în polița de asigurare. Să fie lista serviciilor și lista medicamentelor gratuite, ca oamenii să cunoască: în baza poliție ei au dreptul să ceara asta și asta. Și dacă cineva le va cere bani, să le răspundă că e scris că este gratuit, pentru că astfel de cazuri, cu părere de rău, există. Sper că în cel mai scurt timp această listă va fi afișată în toate instituțiile medicale din țară”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii live.

Amintim că la începutul acestui an, Guvernul Chicu a majorat numărul serviciilor medicale gratuite pentru persoanele care dețin polița de asigurare. Peste 500 de investigații noi au fost adăugate în listă. Printre acestea se numără analizele care permit depistarea stărilor precanceroase, tumorile, tipurile și localizarea acestora, dar și diverse forme ale hepatitei virale.

Populare