Connect with us

Externe

Klaus Iohannis a mulțumit autorităților de la Chișinău pentru sprijinul acordat sistemului medical de peste Prut: „Nu vom uita acest gest”

Președintele României, Klaus Iohannis a mulțumit autorităților de la Chișinău și medicilor pentru sprijinul acordat sistemului de sănătate de peste Prut, în perioada în care România se confrunta cu un val puternic de infectări cu coronavirus. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Echipe de medici și asistenți din Republica Moldova au venit în România pentru a lupta în prima linie. Efortul și dedicarea personalului medical au ajutat la salvarea de vieți. Nu vom uita acest gest”, a declarat președintele României.

La rândul ei, președinta Maia Sandu a amintit de ajutorul medicilor din România, care au venit în primăvara anului 2020 în Republica Moldova pentru a ajuta personalul medical de la noi să lupte cu pandemia COVID-19.

„Mă bucur că am putut răspunde și noi în această toamnă cu un gest similar de solidaritate”, a subliniat Maia Sandu.

Totodată, președinta Republicii Moldova a mai spus că România, cu peste 500 de mii de doze de vaccin oferite gratis, este cel mai mare donator pentru R. Moldova în această privință.

Menționăm că în această toamnă, două echipe de medici și paramedici au plecat la Iași pentru a lupte cu noul val de coronavirus. Aceștia au activat în cadrul spitalului modular din Lețcani.

Sursa: tv8.md

Populare