Connect with us

Politică

Jurnalist unionist despre Maia Sandu: Agenda ei este străină, din păcate

Jurnalistul unionist Nicolae Federiuc este de părerea că dacă Maia Sandu ar deveni, cu adevărat, om de stat și nu ar rămâne liderul unei grupări politice, primul lucru care l-ar face, ar căuta soluții de evitare a anticipatelor. Opinia a fost expusă într-o postare pe Facebook.

“Alegerile parlamentare anticipate înseamnă astăzi adâncirea într-o criză și mai gravă, cheltuieli inutile, paralizie totală pe o perioadă nedeterminată în instituțiile statului, radicalizarea și mai profundă a păturilor din societate. Dar cel mai mare pericol constă în faptul că, pe fundalul acestor crize profunde și din lipsa acută de alternative, viitorul parlament va fi încă mai rău decât actualul.

Maia Sandu ar trebui să renunțe deja la demagogie și acțiuni populiste (a câștigat deja, o iubește lumea) și să-și asume rolul de mediator între forțele politice, să discute cu fiecare, să-i cheme la aceeași masă. Ea trebuie sa facă tot posibilul să dea țării un guvern, care să preia frâiele puterii, pentru că, în caz contrar, peste 8-9 luni, când se va încheia epopeea anticipatelor, n-o sa mai rămână piatră pe piatra din acest stat fragil.

E ușor sa te cerți cu fiecare, mai greu e să-i împaci pe toți. Sunt convins că, dacă ar exista dorința, ar putea fi constituită o largă majoritate de unitate națională, care să se concentreze asupra a aceea ce ne unește, nu a ceea ce ne dezbină. Dar nu va face asta, pentru că nu poate, nu vrea și nici nu-i pasă de soarta acestor oameni. Agenda ei este străină, din păcate”, a scris jurnalistul.

Populare