Connect with us

Politică

Jurnalist, despre viitorul guvern PAS: Marea lor dilema e ce să facă cu actualul aparat birocratic. Să-l schimbe n-au cu cine, să-l lase se tem

Noua guvernare de la Chișinău se află într-o mare dilemă, care frânează procesul de formare a Executivului. Potrivit jurnalistului unionist, Nicolae Federiuc, PAS și președintele Maia Sandu nu au ajuns la o decizie finală privind soarta actualul aparat birocratic.

„Să-l schimbe n-au cu cine, să-l lase se tem. Dacă îl scot totuși, se va constitui, cel mai probabil, un guvern paralel, mult mai bine pregătit, format din cunoscători fini ai modului în care funcționează sistemul. Va fi o forță de temut, care va penaliza dur orice manifestare de amatorism. Nu, nu-i vorba de opoziția socialistă. Ea nu-i credibilă. E vorba de foștii premieri și miniștri, care așteaptă răbdători să le arate favoriților zilei unde iernează racii și cum se prinde pestele”, scrie Federiuc.

Editorialistul spune că pentru a muta accentele, „adepții Maiei Sandu încearcă disperat să justifice întârzierea vizibilă în ceea ce privește formarea infrastructurii noii puteri și preluarea efectivă a responsabilității guvernării. O tot dau cu articole de lege, fac trimitere la proceduri și cutume, de parcă cineva ar considera această tergiversare ilegală. Cineva a încercat chiar sa ne convingă, făcând trimitere la istorie, că PAS se mișcă în ritm extrem de alert, stabilind deja câteva recorduri”.

Populare