Jurnalist: Ce propun concurenții PDM drept alternativă pentru „Pachetul social pentru Moldova”? Jurăminte de onestitate din partea Maiei Sandu? Amenințări din partea lui Andrei Năstase?

9 aprilie 2019 16:062 comentariiVizualizări:

Concurenții electorali ai PDM nu sunt în stare să propună o alternativă pentru „Pachetul social pentru Moldova”, de aceea șansele lor de a acumula un scor bun în caz de alegeri anticipate se reduc simțitor. Jurnalistul Valeriu Reniță se întreabă, într-o postare pe Facebook, dacă este rațională provocarea unui astfel de scrutin în aceste condiții, scrie Hotnews.md.

Sursa imagine: point.md

”Are vreun rost să se cheltuiască bani publici pentru niște alegeri anticipate inutile? Ce propun concurenții electorali ai PDM drept alternativă pentru „Pachetul social pentru Moldova”? Jurăminte de onestitate din partea Maiei Sandu? Amenințări din partea lui Andrei Năstase sau refuzul președintelui Dodon de a semna legile în cauză? Cetățenii au reacționat deja pozitiv la un alt pachet social al PDM, anunțat încă înaintea alegerilor precedente. Poate nu ar fi cazul să cheltuim bani pentru niște alegeri inutile”, consideră Valeriu Reniță.

Amintim că prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip, a anunțat astăzi un pachet de inițiative sociale, care va sta la baza negocierilor privind formarea unei eventuale coaliții de guvernare, cu participarea democraților.

„Pachetul social pentru Moldova” prevede, între altele, majorarea indemnizației unice la nașterea copilului de la 6303 lei până la 10000 lei, acordarea ajutorului de 600 de lei de sărbători, dar și alte proiecte destinate pensionarilor și persoanelor cu nevoi speciale.

De asemenea, pachetul propus de PDM mai include un program național pentru alimentarea cu apă a localităților, construirea sistemelor de canalizare, gestionarea deșeurilor solide, programul „Drumuri Bune 2”, dar și inițierea programului Prima Casă 4.

2 Comments

  • Dodon se bucura de cea mai mare incredere – Renita se autoporecleste jurnalist, Sirbu – jurist s.m.d. Solidolul asta, care pute a naftalina si prostie doar in RM se poate manifesta, intr-o societate normala, asa lighene ca Renita ar fi demult la gunoi.

  • Maia Sandu nici nu a vrut sa vina la guvernare, propunere lor au fost facute asa incat nimeni sa nu le accepte.

Leave a Reply