Connect with us

Politică

JURNALIST: Așa vremuri am ajuns… ca presa liberă să se abțină să scrie sau sa facă prea multe reportaje despre Covid

Dezvăluiri scandaloase face jurnalista de la Chișinău Nelly Sambris. Într-o postare pe Facebook, aceasta spune că presa loaială președintelui Maia Sandu nu are voie să facă știri despre COVID-19 și situația dezastruoasă din sistemul medical, pentru a nu compromite ideea alegerilor parlamentare anticipate, pe care insistă președintele.

“Așa vremuri am ajuns… ca presa liberă și independentă să se abțină să scrie sau sa facă prea multe reportaje despre Covid și situația catastrofală din sistemul medical din ultimele săptămâni, mai mult așa… doar date statistice. Pentru a nu “compromite” ideea anticipatelor. Aceeași presă care pe timpul guvernării lui Chicu rupea cu critici sistemul în două la capitolul organizare sau lipsă de organizare în lupta cu Covid-ul. Acum ochii ei de veghe stau pe jumătate închiși”, scrie Sambris.

Jurnalista se arată indignată și de faptul că unii reprezentanți ai mass-media “sfidează bunul simț deschis. Promovează ideea că guvernul în exercițiu Ciocoi este singura cale de ieșire din impas și că Parlamentul este obligat să-i sufle în pânze”.

Nelly Sambris a criticat și ONG-urile, dar și deputații PAS, care “nu s-au sfiit deloc să spună la TV că morții și Covid-ul sunt doar un pretext ca să nu fie organizate anticipatele iar dacă alegerile ar fi organizate acum, nu există niciun risc de contaminare pentru că votanții își vor pune masca”.

Populare