Connect with us

Politică

Jurnalist: Am pierdut o oră, ascultând poveștile de adormit copiii, spuse de către Maia Sandu

Am pierdut o oră, ascultând poveștile de adormit copiii, spuse de către Maia Sandu în emisiunea unui moderator de doi bani, pe nume Călugăreanu de la Jurnal. Acesta parcă nu a văzut emisiunea de ieri în cadrul căreia președintei i s-a spus că Dodon în niciun caz nu trebuie lăsat la butoanele puterii, deoarece el va frauda alegerile anticipate.

Sandu a ținut o gură că vrea anticipate, dar nu a concretizat ce face dacă nu obține acea multrâvnita majoritate care i-ar deschide cale liberă spre asigurarea fericirii generale a poporului pe care l-a mințit cu nesimțire.

Ea, ca să vedeți, nici nu a discutat despre posibilitatea creării unui guvern de tranziție anticriză despre care s-a vorbit și se vorbește ca despre unul al unității naționale, capabil să-i demoleze pe corupți.

A evitat să pronunțe un controversat nume de familie, Usatîi, care trage sforile băgând, la comanda Kremlinului, strâmbe în dreapta pro-europeană unionistă. Se prea poate că vrea să facă o monstruoasă coaliție cu el, dacă nu a reușit cu Dodon.

Ce am auzit și în ce nu credem a fost faptul că ea îl va face atent pe procurorul general, Stoianoglo că e timpul să-i pună pe masă rezultatele investigațiilor. Speră că nu-i va trânti ușa în nas, neprezentându-se la a doua întrevedere cu ea.

Despre scumpirea carburanților a zis că aceasta nu a treaba ei, ci a parlamentului, de parcă nu ar fi mai marele Consiliului Suprem de Securitate și nu știa despre politica de cartel a monopoliștilor. Astăzi deja trebuia să organizeze această ședință, căci transportatorii au ieșit la protest.

Sandu așteaptă decizia Curții Constituționale și ne avertizează că oricare ar fi – oricum, parlamentul va fi dizolvat. Căci ea, în cazul unui impeachment va merge la poporul care a votat. Dar ea uită că oamenii au votat împotriva lui Dodon și nu pentru ea. Oamenii buni, creduli au venit la urne în speranța că vor vedea acțiuni unite, consolidate așa ca în anii 90, când a avut loc primul val de eliberare națională.

Niciun cuvânt despre revitalizarea blocului ACUM pe care l-a spart, simțind că Năstase o eclipsează la toate capitolele. Ea este îndrăgostită de putere. Se laudă că are deschise ușile președinției, deși în două luni nu am văzut on-line barem o audiență a cetățenilor.

Sandu e o persoană rătăcită care încearcă să spargă pereții cu ceea ce gândește, dacă are în general această capacitate. Ea se întâlnește cu grupuri de magistrați în speranța că astfel va reforma justiția. În 30 de ani numai bine va reuși această ”performanță”, dacă se mișcă cu o asemenea viteză.

Pe scurt, am auzit bla- bla-bla ca în scrutinul prezidențial. Ea, Sandu, mai vrea un scrutin și speră că oameni o vor credita iarăși. Ea nu-i cunoaște pe oameni, nu cunoaște starea de nervozitate generală care a cuprins societatea. Nici nu a catadicsit barem să facă referință la numărul înspăimântător de mare al celor contagiați cu virusul ucigaș. Ea, în lipsa ministrului sănătății nu are un plan, o strategie pusă la punct. Or, vaccinul promis deja pe 15 februarie încă nu a ajuns. Ni se promite către sfârșitul lunii. Dar pe ea nici vânt rece nu o trece.

Nu a suflat o vorbă cine va fi sancționat, care vor fi acțiunile ei în cazul în care oamenii vor intra în imensa curte a președinției, cerându-i acțiuni. Știți cum va proceda ea? Va dispune să fie închise porțile. Ea din această cauză nu se transferă în reședința de pe Nicolae Iorga așa după cum a promis, căci stă în una reparată în urma extrădării profesorilor turci nevinovați. Știți de ce nu o face? Deoarece acolo nu sunt porți pe care să le închidă pentru a scăpa de mânia oamenilor buni.

Autor: Vasile Grozavu, editorialist

Populare