Connect with us

Politică

Jurist, despre operațiunea Ceaus: Ucraina, cât și ai noștri, sunt conduși dintr-un cabinet din “Washingtonskhii обком”

Juristul Mărgineanu, despre operațiunea Ceaus: Statul nu mai poate asigura securitatea cetățenilor Republicii Moldova.

Renumitul jurist de la Chișinău, Iurie Mărgineanu, se arată indignat de acțiunile autorităților moldovenești în cazul răpirii ex-judecătorului din Ucraina, Nicolae Ceaus. Într-o postare pe Facebook, acesta declară că statul nu mai poate asigura securitatea cetățenilor Republicii Moldova.
„Se mai vehiculează că, chipurile, ar fi fost implicate serviciile noastre secrete în această crimă. Nu vreau și nici nu doresc să cred în asta, deoarece dacă ar fi un adevăr, dragi prieteni, este strașnic. În primul rând – este un pericol pentru siguranța noastră personală. În rândul doi – pe cine noi am pus în funcție și cui plătim salarii ca să ne apere, nu numai pe noi, dar și țara? Cui am încredințat Moldova?”, se întreabă juristul.
Iurie Mărgineanu mai spune că dacă se va adeveri că Serviciile din Republica Moldova sunt implicate în această operațiune, atunci responsabilii pot fi trași la răspundere penală pentru trădare de patrie.
“În ceea ce privește ucrainenii este clar, pentru ei Moldova nu înseamnă nimic. Vă mai aduceți aminte cum în parlamentul ucrainean ne-au făcut proști de la tribuna centrală “Ты чего молдован, не понимаешь?” și atitudinea se vede este corespunzătoare. O să mai îndrăznesc să vă aduc aminte, că anume ofițeri din armata regulată a Ucrainei, ne mai vorbind de voluntari (naționaliști din UNA-UNSO) luptau în potriva noastră de partea separatiștilor. Anume ei au susținut enclava. Fără susținerea lor, nu era posibilă supraviețuirea separatismului în stânga Nistrului”, scrie Mărgineanu.
Juristul cheamă primele persoane în stat să vin ă cu reacții dure, cu declararea unor persoane non grata și cu note de protest pentru autoritățile de la Kiev. Totodată, Mărgineanu se arată nedumerit de lipsa de reacție a presei de la Chișinău.
“Nu înțeleg nimic, de ce cu învățătorii Turci s-a făcut tam-tam la toate posturile TV libere și ne libere, dar acum așa numita “presă liberă” a luat apă în gură??? Posibil nu se dorește de a deranja vecinii sau partenerii strategici, sau încă din Washington nu a venit permisiunea……?! Am așa o impresie că actuala guvernare din Ucraina și ai noștri sunt conduși dintr-un cabinet din “Washingtonskhii обком”, sau mai rău de aceeași, și de aia se tace intenționat, sau au fost complici la crimă?!!!”, a conchis juristul.

Populare