Judecătorul Oleg Melniciuc, trimis pe banca acuzaţilor pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații

10 octombrie 2018 11:220 comentariiVizualizări:

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi într-o cauză penală deschisă pe numele unui judecător acuzat de îmbogățire ilicită și fals în declarații. Este vorba despre Oleg Melniciuc de la Judecătoria Chișinău care este suspendat din funcție.

Potrivit procurorilor, magistratul și soția sa au cheltuit peste 2 milioane de lei în perioada anilor 2014-2016, deși indicau în declarațiile de avere venituri totale de peste un milion 400 de mii de lei. În declarația de avere pentru anul 2016, el a omis includerea a unui venit de 48 000 lei, obținut de la un cetățean și a indicat o valoare de două ori mai mică a unui automobil la un preț real de aproape 900 de mii de lei, notează Radio Chişinău.

Magistratul nu își recunoaște vina, iar dacă acesta va fi găsit vinovat de fals în declarații, riscă închisoare de până la 1 an, iar pentru îmbogățire ilicită – o amendă în mărime de până la 500 de mii de lei sau cu închisoare de la 7 la 15 ani. În ambele cazuri, el ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 10 la 15 ani.

Procuratura mai informează că au fost aplicate sechestre pe bunuri și mijloace financiare ale inculpatului în valoare totală de peste un milion de lei.

Leave a Reply