Connect with us

Economic

Japonia va oferi un credit preferențial Republicii Moldova, în valoare de circa 18,65 de milioane dolari, pentru susținerea fermierilor moldoveni

Agricultorii din Republica Moldova vor putea accesa surse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol nou în cadrul Proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”, implementat cu suportul Japoniei.


Comisia economie, buget și finanțe a examinat proiectele la acest subiect și va propune plenului Parlamentului ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și a Acordului cu Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut.


Japonia va oferi un credit preferențial Republicii Moldova, în valoare de circa 18,65 de milioane dolari, pentru susținerea fermierilor moldoveni.

Creditul va fi utilizat pentru îmbunătățirea productivității agricole prin furnizarea tehnicii agricole și a echipamentului post-recoltare destinate întreprinderilor mici și mijlocii. Agricultorii vor putea accesa surse financiare pentru a beneficia de tehnică și echipament agricol la un preț redus, scutit de TVA la import, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj.


Proiectul de lege urmează să fie votat de Parlament.

Populare