Connect with us

Politică

Iurie Povar, consilier din cabinetul primarului, a fost demis de către edilul Ion Ceban

Un consilier din cabinetul primarul general a fost demis de către edilul Ion Ceban. Este vorba de Iurie Povar, care recent a fost angajat în calitate de expert pe subiectele arhitecturale și urbanistice.  

 „Știți poziția mea cu privire la acel complex de clădiri care se vrea construit în zona Circului. Am rămas foarte deranjat de formula în care a fost luată decizia la Consiliul Național al Monumentelor Istorice, ieri. Ce vreau să zic: Am solicitat Direcției Relații Umane din cadrul Primăriei încetarea a raportului de serviciu al domnului Iurie Povar, care recent a fost angajat consilier în cabinet pe subiecte legate de arhitectură și urbanism. Sunt foarte dezamăgit de decizia CNMI. Este zona de protecție a monumentului de arhitectură a bisericii Constantin și Elena, și un sit arheologic sunt alte zone importante și îmi pare foarte rău că în pofida discuției și poziției publice, cei de la CNMI au luat o astfel de decizie”, a declarat primarul într-un live pe pagina sa de Facebook.  

Ion Ceban a afirmă că decizia celor de la Consiliului Național al Monumentelor Istorice este una consultativă și nu poate fi obligatorie pentru Primărie.  

 „Tot vreau să vă asigur că atât timp cât voi fi primar, această decizie nu va fi pusă în aplicare. Da noi avem nevoie să dezvoltăm orașul, dar centrul istoric, monumentele istorice trebuie să fie protejate”, a conchis acesta. 

Populare