Connect with us

Externe

Italia anunţă noi condiţii de intrare pe teritoriul ţării

Italia a extins starea de urgenţă până la finalul lunii martie şi a anunţat, marţi, noi condiţii de intrare pe teritoriul ţării, ca urmare a preocupărilor legate de noua variantă Omicron, scrie Reuters

În prezent, călătorii din UE pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceştia vor trebui să prezinte şi un test negativ, scrie Digi24.Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie, au anunţat marţi oficialii guvernamentali. Starea de urgenţă a fost impusă în ianuarie anul trecut şi urma să expire la finalul lunii decembrie.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a decis ca în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie toţi cei care vizitează Italia din ţări ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ.

În prezent, călătorii din UE pot intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, aceştia vor trebui să prezinte şi un test negativ. Această cerinţă era deja în vigoare pentru mai multe ţări din afara UE.

Cei care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid trebuie să rămână cinci zile în carantină la sosire.

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia creşte, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi şi 120 de decese. Totodată, Italia a raportat până în prezent 27 de cazuri de Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Populare