Connect with us

Politică

Ion Chicu: Imediat după alegerile din noiembrie, voi întreprinde acțiuni ce au drept scop dizolvarea Parlamentului actual

Premierul Ion Chicu susține că după alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va face tot ce îi stă în puteri pentru a dizolva actualul Parlament. Declarația a fost căută în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA.

“Nu sunt specialist în tehnologii politice și tratez situațiile din punct de vedere administrativ și legal. Am o înțelegere a faptului ce poate și trebuie să întreprindă Guvernul în asemenea condiții. Imediat după alegerile din noiembrie, voi întreprinde acțiuni ce au drept scop dizolvarea Parlamentului actual. Desigur, acest obiectiv nu poate fi atins doar prin acțiunile Prim-ministrului. Dar, în măsura în care eu înțeleg lucrurile și situația în care se află țara, orice zi în plus a acestui Legislativ, înseamnă nevoi și probleme pentru oameni și țară”, a spus Chicu.

Premierul susține că deputații din actualul Legislativ nu se aud unii pe alții și prezintă un exemplu urât de dezbinare socială.

“De fapt, procesul democratic presupune compromis, chiar și atunci când crezi că ai 100% dreptate. Iar politicienii. Nimeni dintre ei nu e deținătorul adevărului absolut. Cred că e cazul să își amintească că au o sarcină comună – să contribuie la scoaterea țării din criză cu pierderi minime. Egoismul politic nu poate fi mai presus de această misiune. Accept și consider utile polemicile axate pe identificarea celor mai bune soluții. Polemicile politice din acest an nu sunt axate pe identificarea soluțiilor. E un conflict radicalist între grupările politice cu scopul de a impresiona și amăgi oamenii. Pentru a părea generoși, vin numai cu propuneri de a împarți bani, fără să urmărească dacă sunt. Dacă urmăm „sfaturile” lor, ajungem curând să nu avem bani pentru medicamente și alte necesități pentru tratarea epidemiei, pentru salarii și pensii. Guvernul e o structură responsabilă și nu poate accepta asemenea abordări”, a mai spus Ion Chicu.

Populare