Connect with us

Politică

Ion Chicu a anunțat că locuitorii din raionul Nisporeni vor fi conectați la sistemele de alimentare cu apă potabilă

Locuitorii satelor din raionul Nisporeni vor fi conectați la sistemele de alimentare cu apă potabilă, construite din banii alocați de Guvern și partenerii externi. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, în cadrul unei vizite în raionul Nisporeni. O pare din localități vor fi conectate la apeductul construit în Lunca Prutului, iar altă parte la cel edificat în parteneriat cu Guvernul României.

”Cred că este posibilitatea să mergem cu raionul Nisporeni cum mergem cu raionul Hâncești, să avansăm rapid pe aceste proiecte. Aici sunt mai multe proiecte inițiate, inclusiv proiectul comun cu partea română, pe care l-am aprobat la Guvern acum două săptămâni. O parte din sate vor fi conectate la apeductul pe care-l construim în Hâncești, la care deja în timpul apropiat vor fi conectate 12 sate din Hâncești”, a declarat premierul.

Potrivit Acordului dintre Guvernele Republicii Moldova și României, la operatorul regional din România se vor conecta la sursa de alimentare cu apă patru raioane – Nisporeni, Ungheni, Făleşti şi Glodeni.

De asemenea, până la sfârșitul acestui an, primii consumatori din localitățile raionului Hâncești, amplasate în Lunca Prutului, vor fi conectați la noul sistem de aprovizionare cu apă potabilă, construit din banii alocați de Fondul Ecologic Național și Agenția de Dezvoltare Regională.

Amintim, în acest an, Guvernul a alocat 66 de milioane de lei pentru a conecta la serviciile de aprovizionare cu apă și canalizare circa 650 de gospodării și opt instituții publice din satul Șișcani, raionul Nisporeni.

Populare