Connect with us

Politică

Ion Ceban susține că unica soluție pentru ambuteiajele din capitală este întoarcerea Primăriei poliției municipale

Problema ambuteiajului din capitală trebuie să fie soluționată de către MAI, dar nu de Primăria Chișinău. Municipalitatea are în obligația s-a să repare drumuri, dar nu să gestioneze traficul din capitală. Acest lucru este spus de primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

„Primăria municipiului Chișinău pregătește și derulează foarte multe proiecte. Au fost mai multe neplăceri expuse în spațiul public, de exemplu atunci când a fost reparată Albișoara, care s-a reparat în tip record. Astăzi Albișoara este una dintre arterele care eliberează traficul de pe Ștefan cel Mare și este o stradă foarte comodă. Același lucru și pe Creangă, care trebuia să fie dată în exploatare în martie 2022. Noi am deschis-o în august, cu toate criticile care au fost. Un alt exemplu este și Strada Testemițeanu, dar și în raport cu alte străzi care sunt în reparație.

Nu putem să reparăm fără ca să blocăm ceva, nu putem să așteptăm prea mult fără să reparăm. Pe de o parte vrem ca străzile să fie reparate, dar pe de altă parte vrem ca pe străzi să se circule. Întorcând-mă la infrastructură, Primăria trebuie să facă drumuri, să facă parcări, să reabiliteze trotuarele, trebuie să fluidizeze traficul pentru transportul public, mă refer aici la benzile dedicate pentru transportul public, și vom continua ca proiect. Iaca până la sfârșitul lui decembrie avem 240 de unități noi, confortabile, aduse la Chișinău. Zilnic sunt 600 de mii de călătorii. Ceea ce ține de fluidizarea traficului, în intersecții, semaforizarea ține de competența Ministerului de Interne. Dați-ne poliție locală și noi vom interveni. Nu poate măturătorul sau paznicul să ridice o mașină parcată ilegal. Este de datoria poliției. Nu poate poate astăzi șoferul sau conductorul să oblige pe cineva să poarte masca”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că unica soluție este întoarcerea Primăriei poliției municipale.

Populare