Connect with us

Social

Ion Ceban: Lucrările de curățare a albiei râului Bîc continuă. Cu ce precizări vine primarul general

Lucrările de curăţare a albiei râului Bîc, pe porțiunea de la str. Petru Rareș până la str. Feredeului, au fost finalizate, iar în prezent, lucrări se desfășoară pe tronsonul doi: str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, unde s-a intervenit deja pe o lungime de cca 330 metri. Despre aceasta anunță primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Unii erau sceptici, alții au crezut în noi și acest lucru ne motivează.

Intervențiile curente sunt mai complicate, din cauza cantității sporite de nămol, însă lucrările avansează, pentru a finaliza proiectul în termenii stabiliți. Zilnic situaţia este monitorizată de specialişti”, spune edilul.

Ceban afirmă că pe teren lucrează în fiecare zi echipe cu 4 excavatoare, un buldozer și 6 camioane, ce asigură transportarea nămolului în cariera amenajată din str. Ghidighici.

„Pentru a spori viteza de scurgere a apei, în paralel cu excavarea, pe albia râului Bîc sunt desfășurate și lucrări de curățare a vegetației lemnoase. La necesitate, Î.M. „Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi” va antrena suplimentar muncitori și tehnică specializată”, a mai subliniat Ceban.

Termenul – limită de finalizare a lucrărilor de curățare a albiei râului Bîc este data de 10 septembrie 2020. Costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.

Amintim că între timp, strada Albișoara este în reparație pe tronsonul Gagarin-Ismail. Ieri a început să se toarne primul strat de asfalt.

Populare