Connect with us

Politică

Ion Ceban contra jocurile unor consilieri

Primarul general Ion Ceban se arată indignat că unii consilieri municipali tărăgănează adoptarea Regulamentul cu privire la publicitatea stradală. Edilul spune că astăzi la ședința Biroului permanent al Primăriei, a insistat ca la următoarea ședință CMC, care va avea loc în data de 17 decembrie, să fie inclus acest document.

„Ori avem reguli clare de joc în domeniul publicității stradale – ori nu vom permite să continue haosul?Aproape un an de când acest document este elaborat și dezbătut pe larg, consultat în grupuri formale și neformale, cu societatea civilă, cu Asociațiile de business, deoarece include și criterii ce ține de afișajele pe clădirile magazinelor”, a punctat acesta.

Primarul zice că de fiecare dată, mai mulți consilieri au încercat să blocheze aprobarea acestui regulament. În luna iunie când urma să fie votat, s-a convenit ca autorizațiile pentru plasarea publicității să fie prelungite până în data de 31 decembrie anul curent până la aprobarea documentului.

„Dacă în continuare vor exista tentative din partea unor consilieri de a bloca regulamentul și nu va fi votat, la expirarea autorizațiilor, toate panourile publicitare vor fi evacuate. Panouri trebuie să fie, dar reglementate, estetic și după norme bine stabilite. La fel este vorba și despre acele anunțuri, denumiri de magazine, care au invadat fațadele clădirilor. Ori avem reguli clare ori nu avem panouri în general”, a precizat acesta.

Amintim că într-un an, sute de panouri publicitare au fost scoase de pe străzile capitalei. Ion Ceban a declarat în nenumărate rânduri că orașul are nevoie de aer, pe străzile capitalei.

Populare