Connect with us

Economic

Ion Ceban anunță că Primăria Chișinău a alocat suplimentar 14 milioane de lei pentru grădinițele și școlile din capitală, în lupta cu COVID-19

Primăria Chișinău a alocat suplimentar 14 milioanele de lei pentru grădinițele și școlile din capitală, pentru lupta cu COVID-19.

Potrivit primarului general Ion Ceban, pentru cele 126 grădinițe din orașul Chișinău, suplimentar am alocat peste 6 milioane de lei, iar pentru cele 148 școli și licee, peste 8 milioane de lei, bani prevăzuţi pentru procurarea echipamentelor de protecţie şi a dezinfectanților.

„Acum suntem în pregătirea acestor modele, care va fi aplicată, pentru fiecare instituție în parte, ținem cont de capacitatea școlilor, a cadrelor didactice și a elevilor. Nu va fi deloc ușor. Rog responsabilitate și maxim prudență”, a precizat primarul.

Toate rapoartele privind cheltuirea acestor bani vor fi făcute public.

Ceban a punctat că va asigura toate condiţiile necesare, pentru ca la 1 septembrie copiii să revină la instituțiile educaționale. „De acţiunile noastre comune depinde cum vor derula lucrurile în acest sens”, a conchis acesta.

Amintim că până în data de 20 august, curent, școlile/liceele trebuie să facă public graficul și modelul, după care vor activa, din cele 7 prezentate de Ministerul Educație.

Populare