Connect with us

Politică

Ion Ceban a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție

De Ziua Internațională Anticorupție, care este marcată astăzi, 9 decembrie, primarul general Ion Ceban spune că face tot posibilă ca fenomenul corupției să nu existe în municipalitate, asta după ce Primăria Chișinău „slăvită” prin faptul ca a fost ani la rând una din cele mai corupte instituții din țară.

„Pe parcursul ultimului an am realizat și implementat mai multe acțiuni de contracarare a acestui fenomen nociv pentru oameni.

– Am trecut mai multe operațiuni cu privire la depunerea actelor în format electronic

– Am semnat mai multe acorduri de cooperare cu entitățile, care au ca scop depistarea actelor de corupție, fiind cu ochii pe funcționari și angajați

– instruirea angajaților în colaborare cu CNA

– Am colaborat și salutat acțiunile de depistare a actelor de corupție

– Am optat ca licitațiile să fie făcute public, precum și restul activităților primăriei

– Publicarea tuturor actelor și documentelor financiare care ar răspunde la întrebările oamenilor

– Transparentizarea informațiilor

– Desfășurarea concursurilor publice transparent

– Încurajarea cetățenilor pentru a denunța actele de corupție în rândul angajaților primăriei, direcțiilor, întreprinderilor”, a punctat Ceban.

Primarul spune că cu toate acestea, mai există multe probleme la nivel de primăria Chișinău și în toate domeniile gestionate începând de la educație, transport, drumuri, economie, arhitectură, în preturi și alte entități.

„În mare parte actele de corupție nu sunt la suprafață, nu pot fi intotdeauna probate și mulți refuză și nu denunță persoanele. Mai există foarte multe probleme. Luptăm în continuare și încurajez toată lumea să nu le fie frică să spună „Stop Corupție”.  Eu voi susține personal orice persoană care va denunța un funcționar corupt”, a conchis edilul.

Populare