Connect with us

Politică

Ion Ceban a declarat că nu va permite ca bordurile și pavajele vechi să fie aruncate sau luate de persoane terțe

Tot pavajul și bordurile vechi urmează să fie în suburbiile din capitală sau în curțile unor școli sau grădinițe. Primarul general Ion Ceban a declarat în ședința de astăzi a primăriei Chișinău, că nu va permite ca aceste materiale să fie aruncate sau luate de persoane terțe.

„Am solicitat ca pavajul scos și asfaltul uzat decapat de pe strada Albișoara, dar şi de pe trotuarele din str. A. Puşkin şi Gavriil Bănulescu – Bodoni, ce se află în reparație, să fie reutilizat la alte obiective.

Am cerut responsabililor să îmi prezinte lista obiectivelor, unde pot fi reutilizate materialele de construcții înlăturate de pe şantiere. Strict, nici un metru de pavaj sau borduri nu trebuie să dispară pur şi simplu. Toate materialele urmează să fie reutilizate în suburbii, la instituţiile de învăţământ sau în alte locuri din capitală, unde este nevoie, deoarece 60 – 70% din pavajul decapat actualmente de pe şantiere, poate fi refolosit”, a declarat acesta.

Edilul spune că masa lemnoasă de la copacii vechi defrişați de pe străzile şi trotuarele aflate în reparaţie, la fel va fi folosită. Astfel, banii vor fi cheltuiţi raţional, iar materialele de construcţie sau lemnul, ce mai poate fi reutilizat va fi redirecționat prioritar la obiectivele unde este nevoie”, a conchis acesta.

Amintim că săptămâna trecută au început reparația trotuarelor de pe străzile Pușkin și Bodoni.

Populare