Connect with us

Social

Ion Ceban: 20 de paturi pentru terapie intensivă au fost activate la Centrul de Triaj, pentru pacienții infectați cu COVID-19

Noi locuri la Centrul de Triaj. 200 de paturi suplimentare, dintre care 20 pentru terapie intensivă au fost activate la Centrul „COVID-19 Chișinău” de la MoldExpo, pentru pacienții pozitivi la COVID-19.

Potrivit primarului general Ion Ceban, care a fost prezent la fața locului, noul spațiu amenajat va fi deschis în cazul în care numărul de locuri existente în spitale, vor fi epuizate.

 „Astfel, la fața locului au fost deja amenajate mai multe secții, ce au în dotare toate cele necesare pentru tratarea persoanelor testate pozitiv la coronavirus. Atât pentru medici, cât și pentru pacienți au fost create condiții bune. Pentru pacienți, au fost construite blocuri sanitare, iar fiecare secție a fost dotată cu apă caldă. De menționat că aceste lucruri nu se regăseau la fața locului, așa cum centrul respectiv are o altă destinație decât cea pe care o are acum Îndemn populaţia în continuare să respecte normele elementare de protecţie, pentru a evita infectarea cu noul tip de virus”, a declarat edilul.

Ceban spune că în curtea centrului va fi amenajat spațiu special dedicat pacienților, unde vor putea ieși pentru recreere.

În total, pe teritoriul MoldExpo se regăsesc 180 de paturi pentru triaj care sunt deja în folosire și cele 200 de paturi pregătite care vor fi activate la necesitate.

Populare