Connect with us

Social

INVESTIGAȚIE // Angajați de la Starnet, donatori FICTIVI pentru campania electorală a Maiei Sandu

Omul de afaceri Alexandru Machedon, proprietarul companiei Starnet, s-a folosit de angajații săi pentru a legaliza sponsorizarea campaniei electorale a Maiei Sandu. Dovezile se regăsesc într-o investigație realizată de către jurnaliștii CU SENS.

După ce lansarea campaniei Maiei Sandu a avut loc în curtea Digital Park, un proiect al Starnet, jurnaliștii de investigație au descoperit că fostul sponsor PPDA, Alexandru Machedon, în 2020, a decis să o ajute financiar pe Maia Sandu. Astfel, proprietarul Starnet a donat pentru campania candidatului PAS la alegerile prezidențiale o sumă de 40 de mii de lei. În lista donatorilor Maiei Sandu se regăsesc însă și alți șapte angajați Starnet, care au donat câte 20 de mii de lei fiecare.

Unul dintre cei care a donat 20 de mii lei este Alexandru Ciaclea, angajat în calitate de șofer la Starnet. În momentul în care jurnaliștii CU SENS l-au sunat să îl întrebe dacă este adevărat că acesta a donat pentru Maia Sandu 20 de mii de lei, bărbatul a spus clar că nu a donat nimic și imediat a închis. Peste jumătate de oră, jurnaliștii au luat legătura cu Ciaclea din nou. De această dată, angajatul lui Machedon și-a schimbat opinia.

Recent Maia Sandu a numit-o pe Tatiana Răducanu în funcția de membru al Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Răducanu este mătușa lui Alexandru Machedon, despre care presa a scris că ar fi unul dintre principalii sponsori ai campaniei Maiei Sandu. Amintim că potrivit unor investigații jurnalistice, Moldova a pierdut la CEDO 15 dosare din cauza fostului judecător Tatiana Răducanu, iar prejudiciul adus statului este de 2,5 milioane de lei.

Populare