Connect with us

Politică

Introducerea unui lockdown, sau a Stării de Urgență, pare să fi produs o ruptură în partidul PAS

Introducerea unui lockdown, sau a Stării de Urgență, pare să fi produs o ruptură în partidul Maiei Sandu. Astfel, în timp ce deputatul PAS, Dan Perciun, explica pe data de 13 martie curent că în Republica Moldova trebuie urgent de introdus un lockdown pentru a nu ajunge la 100 de morți pe zi din cauza COVID-ului, colegul său de partid, Sergiu Litvinenco, numește asta ca fiind o „agonie dodonistă”.

„Prognozele OMS arată că dacă nu se introduc restricții dure ajungem la 100 de morți pe zi în 2-3 săptămâni. Dacă vrem să evităm acest scenariu altă soluție decât un lockdown nu există. Înțeleg că am obosit cu toții de pandemie, de restricții și toți au îngrijorări pertinente referitor la impactul acestor măsuri asupra veniturilor populației și a business-ului. Asta și face această decizie atât de dificilă.”, se spune în mesajul deputatului Dan Perciun.

Menționăm că atunci când Perciun scria despre necesitarea introducerii unui lockdown, în Republica Moldova se înregistrau 36 de decese provocate de virusul COVID19.

Împotriva introducerii Stării de Urgență se declară însă colegul lui Dan Perciun, deputatul Sergiu Litvinenco. Acesta a scris pe Facebook că această mișcare ar fi doar pentru a se evita dizolvarea Parlamentului.

„Se pare că această ”stare de urgență” e doar pentru a încerca să se evite dizolvarea Parlamentului. Frica de oameni îi face neadecvați. Cineva tare ”se mai joacă cu focul”…”, a scris Litvinenco.

Nici deputatul Dumitru Alaiba pare să nu susțină poziția deputatului PAS, Dan Perciun. Deputatul PAS a scris că introducerea Stării de Urgență ar fi o „Crimă contra democrației și a statului de drept”.

„Măsurile de combatere a pandemiei trebuie să fie necesare, explicate, clare și proporționale. Dacă se trece măsura, este abuz. Crimă contra democrației și a statului de drept.”, se mai spune în mesajul lui Alaiba.

Sinteza.ORG menționează că de la 13 martie a crescut media deceselor pe 7 zile, de la 29 de decese pe zi la 42 de decese provocate de virusul COVID-19.

Populare