Connect with us

Politică

Întrebarea lui Octavian Țîcu pentru Maia Sandu legată de Kozak (VIDEO)

Candidatul la funcția de președinte al țării din partea PUN, Octavian Țîcu, o acuză pe fosta parteneră de coaliție și oponentul său la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, de trădare a electoratului, a Blocului ACUM și a partenerilor internaționali. Țîcu a afirmat că Sandu i-a înșelat pe toți atunci când a preferat să meargă în vara anului trecut la discuția cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, în urma căreia a obținut funcția de prim-ministru.

Țîcu l-a întrebat, în cadrul unor dezbateri electorale, pe reprezentantul lui Sandu cine a luat decizia de a merge la Kozak, în contrasens cu decizia Blocului ACUM și a recomandărilor pe care europenii le-au făcut.

”Am, din data de 6 sau 7 iunie, o întrebare care mă frământă și care-i frământă pe toți ascultătorii noștri: în unica ședință ACUM în care noi democratic am ales să nu meargă Maia Sandu și Andrei Năstase la întâlnirea cu Kozak, pentru că asta ne-a sugerat și Hahn, asta ne-a sugerat și fräulein, asta a decis Blocul ACUM printr-un vot democratic, doar 8 au spus ca să meargă liderii, restul 16 sau 18 am spus să nu meargă și voi până la urmă v-ați dus”, a declarat Țîcu.

Pe 3 iunie 2019, Maia Sandu și Andrei Năstase s-au întâlnit cu vicepremierul rus Dmitri Kozak. La această întrevedere, liderii Blocului ACUM au discutat cu oficialul rus despre situația politică și despre importanța normalizării relațiilor economice și comerciale cu Rusia.

Populare