Connect with us

Politică

Intellect Group: Cum ar vota moldovenii în turul doi la alegerile prezidențiale

Igor Dodon ar câștiga în turul doi la alegerile prezidențiale cu o diferență de aproape 10% față de Maia Sandu. Sunt datele sondajului prezentat de Compania „Intellect Group” în colaborare cu Asociația obștească „Spero”.

Pentru actualul președinte s-au expus 45,8%, iar pentru lidera PAS – 37,6%, spune Ian Lisnevschi, directorul companiei „Intellect Group”.

„Recunoașterea înfrângerii în campania electorală, din diferite motive (inclusiv alegeri fraudate), dau posibilitate de a mobiliza electoratul după alegeri, însă descurajează votanții de a mai participa la scrutinul electoral. În rezultat, o bună parte din votanții Maiei Sandu își pierd încrederea că aceasta poate câștiga, nemaivorbind de electoratul celorlalți candidați. Din acest motiv, prezența electoratului de dreapta poate scădea în al doilea tur de scrutin” a menționat Ian Lisnevschi.

Sondajul a fost realizat în perioada 02 – 09 octombrie 2020. La studiu au participat 1453 de persoane cu drept de vot. Marja de eroare este de 2,7%.

Populare