Connect with us

Politică

Instituția prezidențială a elaborat un proiect de concept al statutului regiunii transnistrene ce va fi prezentat Tiraspolului anul viitor

Problema transnistreană poate fi mișcată repede într-o conjunctură regională favorabilă, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă. Dodon a menționat că o astfel situație ar putea să apară în timpul apropiat.


”Aceasta înseamnă ca să nu ne dorim doar noi de la Chișinău reunificarea țării, dar să și-o dorească și partenerii importanți din Est și din Vest. Dacă partenerii externi – Federația Rusă, Uniunea Europeană, Statele Unite – vor dori să arate o istorie de succes în această regiune, să demonstreze că pot să găsească un numitor comun, acest exemplu ar putea fi Republica Moldova și reunificarea țării. Eu rămân optimist că astfel de situație poate să apară în timpul apropiat, noi trebuie să pregătim”, a spus Dodon.


Igor Dodon a precizat că instituția prezidențială a elaborat un proiect de concept al statutului regiunii transnistrene ce va fi prezentat Tiraspolului anul viitor.


”Anul viitor suntem gata să-l prezentăm celor de la Tiraspol, pentru că trebuie să fie un proiect moldovenesc, din Republica Moldova, care trebuie să fie discutat, acceptat de principiu în societate și după aceea discutat cu partenerii externi”, a declarat Dodon pentru Europa Liberă.

Populare