Connect with us

Politică

Începând de astăzi cererile de subvenționare a dobânzilor pot fi depuse de către agricultori

Măsurile bugetar-fiscale pentru susținerea sectorului agricol afectat de calamitățile naturale au intrat în vigoare. Aceste măsuri au drept scop atenuarea efectelor produse de secetă și alte calamități naturale asupra producției agricole prin alocarea de lichidități producătorilor agricoli.

Legea instituie condiții mai favorabile de aplicare la Programul de subvenționare a dobânzilor și Programul de rambursare a TVA de către producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale. Cererile de subvenționare a dobânzilor și rambursare a TVA pot fi depuse de către producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale începând de astăzi, 23 septembrie. Cererile se depun la Direcţia generală de administrare fiscală de la locul de deservire sau la Direcţia generală administrare contribuabili mari a Serviciului Fiscal de Stat, atât în format electronic, cât și pe hârtie.

Legea mai prevede subvenționarea dobânzilor achitate indiferent de perioada contractării creditelor și instituirea moratoriului la controalele fiscale până la 31 decembrie 2020.

Seceta din acest an a compromis roada culturilor cerealiere și a celor pomicole. Guvernul a alocat suplimentar din buget 300 de milioane de lei pentru a acorda suport producătorilor afectați de secetă și grindină.

Populare