Connect with us

Economic

Veste bună! Guvernul Chicu micșorează povara fiscală pentru persoanele fizice

Povara fiscală pentru persoanele fizice scade. Guvernul propune ca din 2021 să fie revizuite scutirile personale cu 5% – de la 24 de mii de lei până la 25 200 de lei și respectiv de la 18 000 de lei până la 18 900 de lei. De asemenea, se vor majora scutirile pentru persoanele întreținute cu 50% – de la 3000 de lei până la 4500 de lei. Prevederile se conține în proiectul politicii bugetar-fiscale pentru 2021.

Totodată, Guvernul propune de anul viitor standardizarea cotelor de impozitare a veniturilor persoanelor fizice și eliminarea reținerii impozitului pe venit în cazul repartizării dividendelor între companii.

Un alt element al Politicii fiscale pentru 2021 prevede revizuirea cotelor TVA în agricultură și continuarea Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli afectați de calamitățile naturale.

Din 2021, companiile de colectare și reciclare a ambalajelor vor primi subvenții de la stat. Documentul mai stabilește accizele la produsele din tutun, produsele alcoolice și produsele petroliere pe o perioadă de 3 ani și includerea taxei rutiere în cota accizei aferentă produsele petroliere.

În prezent, documentul este supus consultărilor publice.

Populare